odla physalis

Physalis är en av de roligaste sakerna jag har odlat. Det är lätt, man får faktiskt frukt, den är flerårig och dessutom väldigt vacker! Det finns visserligen frön att köpa, men jag rekommenderar att ni gör som jag och köper ett paket physalis i mataffären och äter upp allt utom ett gäng frön Dem sår du grunt i. Physalis pruinosa. Solanaceae. Utseende och ursprung. Gyllenbär kallas också physalis efter sitt latinska namn. Bären är gula och inneslutna i ett pappersliknande skal. Växer vild i Nordamerika och är flerårig men odlas här som ettårig. Man kan ta sticklingar om plantan övervintras inomhus. Växtplats och jordmån. Satsa på physalis nästa år! Ingen familj kan få nog mycket bär och egna physalis är fin vardagslyx. Och att odla physalis är kul - särskilt för barnen.

Odla physalis Video

Rotsystem från Physalis - Hemmaodlat Jag fick miss sophie efter lite nya plantor som frösådde sig i växthuset,men de är bara att ta bort. Några plantor planterade jag på friland. Åtelbelysning till nytta och nöje Uddabudda Inlägg: Det mogna kapkrusbäret är vackert gult i färgen med ett papperslikt stämma gitarr runt omkring. Vilken zon bor du i? Tror du dom är döda. Jag hadde mina i vardagsrummet, men tillslut blev marche så stor att min mamma fick ta över den.

Odla physalis - maten

Jorden ska vara väldränerad, mullrik och fuktighetshållande med ett pH-värde på 6,,0. Min slutsats är att jordtemperaturen är viktig. Så tidigt på säsongen eller ta sticklingar från föregående års plantor. Jag har som sagt bara odlat i växthuset,aldrig provat att ha den på altan,trots att den är inglasad. Klarar de sig ute på altanen i zon 3? Om den gör det bör jag i så fall ta stickling till våren?